Tijd voor Arianne!

Bijgewerkt: 10 mei 2018Ha Puur Mama, vertel...Wie ben je? Mijn naam is Arianne En ik ben 12 jaar geleden getrouwd met Joris. Ik was toen nog druk met studeren en werken, eerst voor verpleegkundige later de studie social work. Al die tijd heb ik gewerkt, en nog steeds, bij Asvz. Daar ben ik net voor de geboorte van Janiek in 2011 begonnen als teamleider in de ambulante dienstverlening. In 2015 is Jarik geboren en recent heb ik een post HBO management afgerond.  Hoe ziet jouw dag eruit? Drie dagen ben ik aan het werk, dinsdag en woensdag ben ik vrij. Op mijn werkdagen breng ik Janiek naar school en kan ik om 9 uur in Rotterdam zuid zijn, waar mijn werkgever in een huis van de wijk een kantoor heeft. Om 16.30 ga ik weer richting Sliedrecht waar ik eerst langs Wijngaarden Jarik ophaal van het kinderdagverblijf en daarna Janiek van de bso. Regelmatig werk ik nog wat als de kinderen op bed liggen. De nachten zijn regelmatig gebroken en de ochtenden beginnen vroeg, dus dat probeer ik maximaal één avond te doen. Als ik thuis ben eet Janiek thuis tussen de middag en probeer ik het huis niet te laten vervuilen;-). Daarnaast ben ik met Jarik actief en doe ik regelmatig een bakkie thee bij mijn Zus of bezoek ik mijn moeder. Als de kinderen op bed liggen probeer ik nog wat aan mijn lichamelijke beweging te komen, kijk of lees nog wat en rond de dag af. In de zomer vind ik het fijn om nog wat in kan kleine tuintje te doen. De zaterdag is een dag van klusjes, boodschappen en ponyles van Janiek en zondag is zoveel als mogelijk gericht op het gezin en een rustdag.  Wat voor moeder vind je jezelf? (Precies, ordelijk, chaotisch... Brand maar los :-) ) Poeh. Ik denk goed over dingen na, maak bewust keuzes wat ik belangrijk vind voor de kinderen. Ik probeer de ontwikkeling van Janiek en Jarik te volgen en te kijken wat zij nodig hebben. Dit komt ook omdat Janiek veel heeft gehuild als baby en snel overprikkeld was. Jarik is met 34 weken geboren en toen werd ik opnieuw uitgedaagd om te kijken wat hij nodig had. Ik wil het liefst heel geduldig zijn. Dat lukt niet altijd. Soms ben ik een beetje inconsequent. Mijn huis is een tikkeltje chaotisch en de kinderen krijgen veel ruimte om te ontdekken. #Rapley, #borstvoeding en #draagdoeken zijn dingen waar ik warm voor draai. Welke vrouw/moeder bewonder je om wat ze doet/ wie ze is? Wat maakt haar zo bijzonder? Vrouwen die ondanks een ziekte of beperking er voor hun kinderen kunnen zijn. Vrouwen die nog meer liefde weg te geven hebben door pleegkinderen in hun gezin op te nemen en vrouwen die een goede balans vinden in alle rollen die zij hebben, positief in het leven staan en bij de dag kunnen leven. 

Heb je een 'gouden tip' om het leven van andere mama’s een beetje fijner te maken? Probeer iedere dag te benoemen waar je dankbaar voor bent en jezelf te realiseren dat alles een fase is en er weer een andere periode aanbreekt.

Je kinderen zijn maar één keertje klein, het huis poetsen kan altijd nog. Bovendien helpt het om je meubels als afgeschreven te zien als je kinderen klein zijn, dat maakt de sfeer heel wat relaxter. 

Wat wil je je kindje meegeven? Je bent een geschenk van God, uniek en bijzonder. Leef in liefde en geduld met andere mensen en wees dankbaar en blij met alle kansen die je krijgt en leef in overgave aan je Schepper.  Welk boek ligt op jouw nachtkastje?  ‘Verbindend vermogen’, Dagboek voor moeders en Ontspannen ouders, blije kinderen. 

Hoe heb je de geboorte van je kindje ervaren?

Ondanks dat de bevalling geheel anders was dan dat ik had gewild door een #zwangerschapsvergiftiging en #vroeggeboorte, heb ik regie ervaren.

De verpleegkundigen gaven veel ruimte om te kijken wat van het #bevallingsplan uit te voeren was. Doordat ik wist dat ik onze zoon te vroeg geboren ging worden en borstvoeding dan nog belangrijker is, mocht ik om de borstvoeding te stimuleren tijdens het inleiden van de bevalling alvast een keer kolven. Ook kon Joris Jarik aanpakken en kon hij nog even bij me liggen voor hij met de couveuse naar de kinderafdeling moest. 


Welke lessen heb je bij Puur Mama gevolgd en wat heeft het je opgeleverd?

Privéles yoga om me goed voor te bereiden op de komst van Jarik. Ik had hiervoor gekozen omdat ik de bevallig en de periode hierna bij Janiek niet als prettig heb ervaren. Ik kijk positief terug op #PuurMama doordat ik een bevallingsplan heb gemaakt en echt heb gekeken wat ik nodig had om ontspannen te blijven. Ik heb vervolgens ook de cursus #zwangerschapsyoga gedaan, dat was een mooi vervolg. Bij beide heb ik met name geleerd te letten op ademhaling en ontspanning.

133 keer bekeken

​© 2020 by Puur Mama

 KVK-nummer 56460104