top of page
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

P U U R  M A M A

E-MAIL: info@puur-mama.com

TELEFOON: 06-30372251

Stuitconsult

Ligt je kindje in stuit en ben je 33 weken of langer zwanger? Dan zijn er verschillende technieken en houdingen die hem of haar helpen (uitnodigen) om alsnog de ideale positie voor de geboorte in te nemen. Je leert ze tijdens een ontspannen stuitconsult en krijgt een fijne praktische handleiding om zelf verder te gaan met de oefeningen.

 

Dit gaan we doen tijdens het stuitconsult

  • Uitleg: We bespreken wat jij en je kindje  nodig hebben en ik vertel je wat we gaan doen en waarom dit de baby kan helpen van stuitligging naar hoofdligging te draaien.

  • Met een zachte rebozomassage (met een doek) maak ik je buik en bekken ontspannen om meer ruimte voor je baby te maken.

  • Moxa. Bij deze behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunst verwarm je een specifiek acupunctuurpunt met een moxastick. Dit verbetert de doorbloeding van de baarmoederspier en kan de baby stimuleren te gaan bewegen. Uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum blijkt dat moxa-therapie de kans dat een baby die in stuit ligt draait verdubbelt, als je op tijd begint.  Moxa is een heel veilige methode, maar mag niet toegepast worden bij diabetes en hoge bloeddruk. Overleg ook altijd even met je verloskundige of gynaecoloog als je een stuitconsult overweegt.

  • Specifieke houdingen zorgen voor gelijkmatige rekking van de spieren en banden in het bekkengebied en nodigen je baby uit om de ideale positie in te nemen.

  • Als er tijd en ruimte voor is sluiten we af met een diepe eindontspanning.

Het stuitconsult wordt aan huis gegeven, duurt anderhalf uur en is naast heel zinvol ook fijne ontspanning en aandacht voor jou en je baby. Als we alle technieken en houdingen samen hebben gedaan, krijg je per e-mail een handleiding en ontvang je de gebruikte en een extra moxastick om zelf te toe te passen..

Het tarief voor dit consult is € 97,-,  De voorrijdkosten zijn 29 cent per kilometer. 

Prenatal Yoga

Vol vertrouwen, door de cursus, ging ik mijn bevalling tegemoet.

Nooit gedacht dat ik er zo'n zin in had!

Ik had alle vertrouwen in mijzelf gekregen dankzij Arjanneke.

Hierdoor ben ik rustig gebleven en heb ik mijn bevalling als prachtig ervaren!

— Sandra

online foto.jpg

"Echt, ik heb de bevalling gehad die ik wenste,

en dat is zeker te weten te danken aan de cursus!  

Ik kwam helemaal zen over (volgens mijn man en de verloskundige).

Ik zat in m'n yogahouding alles weg te puffen, het werkte perfect!

Ik wist nu wat m'n lichaam aan het doen was en waarom

en de gedachte dat ik het kon heeft mij heel erg geholpen!

 

 Dankjewel!!"

—Melissa

bottom of page