top of page

2. Smoesjes

Bijgewerkt op: 30 mei 2022

Blog Puur Mama - ervaringen van een zwangere mama

Welkom bij een nieuwe serie blogs van een zwangere mama die ons de komende tijd meeneemt in haar leven. Wekelijks komt er een nieuwe episode online.


 

Vervolg op 'Het grote geheim'


En zo begint een week vol smoesjes. De dag van de positieve test, komen mijn schoonouders op bezoek.


Wanneer mijn schoonmoeder tijdens de koffie informeert of wij eigenlijk niet al een tweede zouden willen, verslik ik me nog niet niet in mijn thee. Wat een timing heeft die vrouw. ‘Neuh, eerst deze maar eens zindelijk maken’, mompel ik…

De dag erna eten we ‘s avonds bij mijn ouders. Mijn vader heeft ontzettend zijn best gedaan op een mooie biefstukje, maar op mijn bord blijkt die echt te rood naar mijn zin. In paniek roep ik iets over mijn extreme angst voor voedselvergiftiging na een nare ervaring met bedorven ijs een paar zomers terug. Waarna de arme man mijn plakjes vlees nog even terug in de pan gooit, zodat ik toch mee kan eten. Ik weet niet wat er op dat moment roder is, de biefstuk of mijn hoofd.


Op maandag hebben we onze eerste echo, waardoor ik mijn dochter vroeger bij de gastouder moet ophalen dan normaal. De avond ervoor heb ik al stress, want wat voor smoes moet ik daar nu weer voor verzinnen? Uiteindelijk houd ik het er maar op dat ik ‘een afspraak’ heb waarvoor ik op tijd moet zijn. Lekker casual meid, dit gedrag is totaal niet geheimzinnig. Gelukkig weet ik mijn gezicht in de plooi te houden en vraagt de gastouder niet verder.Vol spanning leven we die week toe naar zaterdag, want dan mogen onze ouders het grote nieuws eindelijk weten. We maken een kaartje met daarin de echo, die mag onze dochter dan geven. Ik heb er zo’n zin in! En dan heb ik ineens mijn tweede positieve test van die week te pakken, Corona gooit roet in het eten… Na een flinke huilbui besluiten we onze ouders dan maar via face-time op de hoogte te brengen, want nog een week mijn mond houden ga ik niet redden. De blijdschap is er gelukkig niet minder om, en wat een opluchting! Geen gekke smoesjes meer! Tenminste, voor hen dan. Nu aftellen tot die 12 weken!

65 weergaven
bottom of page