top of page

5. Huilen

Blog Puur Mama - ervaringen van een zwangere mama

Welkom bij een serie blogs van een zwangere mama die ons de komende tijd meeneemt in haar leven. Wekelijks komt er een nieuwe episode online.Zwanger zijn en hormonen. Het blijft een bijzonder verschijnsel. Nuttig ook zeker natuurlijk. Ik weet nog goed hoe verwonderd ik was tijdens mijn eerste zwangerschap toen Arjanneke tijdens de lessen Zwanger in Balans uitlegde hoe je hormonen de processen in je lichaam aansturen tijdens je bevalling. Weeën op gang brengen, maar tegelijk natuurlijke pijnstilling bieden, borstvoeding reguleren, hechting stimuleren. Prachtig toch! En ook tijdens je zwangerschap spelen je hormonen een belangrijke rol. Ze zorgen alleen ook voor de nodige kwaaltjes (misselijkheid, joehoe) en kunnen een bijzondere werking hebben op je humeur… Dat je emotioneel kan worden van schommelende hormonen is geen geheim.

Een vriendin van mij zei al eens: sinds ik moeder ben geworden, ben ik veranderd in een weekdier. Er hoeft maar iets te gebeuren en ik zit te snikken.

Iets wat ik nu ik zwanger ben ook tot in de extremen ervaar. Er zijn namelijk niet eens emotionele gebeurtenissen voor nodig om de tranen in mijn ogen te laten schieten. Hier zomaar een lijstje van willekeurige dingen waar ik de afgelopen weken om heb zitten huilen:


- Bruiloften en bevallingen op tv.

- Mijn kind dat ‘s avonds maar niet in slaap kan komen.

- De mislukte bodem van de taart die ik voor mijn verjaardag bakte.

- Vermoeidheid.

- De presentator van het kinderprogramma Apennoten, omdat hij zo leuk met de kinderen omging.

- De doorgelekte plasluier van mijn dochter, met compleet doorweekte kleren als gevolg. Terwijl ik bij de supermarkt stond.

- Mijn vader die ons uitzwaaide nadat ik mijn dochter ophaalde bij mijn ouders na een oppasdag.

- Een video die Arjanneke me liet zien van mensen die samen zingen.

- De Lollifanten film van Winnie the Pooh.

- Kijken naar mijn peuter die een broodje kaas eet in de tuin.

- De drumband die optrad bij Z@ppelin. Want ze dansten zo enthousiast.

- De brie die op was, terwijl ik daar net zo’n trek in had.


En dan ben ik nog niet eens bevallen jongens. Dus dit belooft nog wat voor die kraamweek en kraamtranen. Als iemand weet bij welke supermarkt de tissues komende tijd in de aanbieding zijn, ik houd me aanbevolen.

61 weergaven

Kommentarer


bottom of page