Sigrid vertelt!

Bijgewerkt: 4 dec 2018Ha Puur Mama, vertel...Wie ben je?

Ik ben Sigrid Hartog, 27 jaar oud, woonachtig in Hardinxveld-Giessendam. Ik ben getrouwd met Marijn en al bijna 11 jaar samen. Sinds 13 mei 2018 ben ik moeder van Fedde, een lief en vrolijk mannetje.

Fedde is geboren op moederdag, een mooier cadeautje kon ik mij niet wensen.

Wat is naast het moederschap echt belangrijk voor jou?

Tijd doorbrengen met mensen die erg belangrijk voor mij zijn. Verder houd ik erg van reizen, gezellige dingen doen en van lekker eten.


Waar word je blij van?

Van mijn gezin, mooi weer buiten (met name de zon) en als ik iets heb gedaan bijvoorbeeld een activiteit waar ik een voldaan gevoel van krijg.


Hoe ziet jouw/jullie dag eruit?

Ik werk nu zo’n 2,5 dag per week als teamleider met jongere zorgvragers met NAH (niet aangeboren hersenletsel red.) dus op die dagen is het altijd wel even wat meer haasten dan op de dagen dat ik vrij ben. In het begin moest ik erg wennen aan het werken en moeder zijn maar nu zit er een aardige balans in.


Op vrije dagen doen we het altijd wat rustiger aan, heerlijk wat meer tijd voor elkaar.

Fedde krijgt om 07.00 uur een flesje en slaapt daarna altijd nog wel een beetje uit dus dat is heerlijk. Samen ontbijten we dan op de vrije dagen, Fedde krijgt al een lekker fruit hapje. Verder houd ik ervan om even fijn te gaan wandelen, spelen thuis met de kleine en wat gezelligs doen.

Ook vind ik het ook fijn om naast dat ik mama ben en werkende vrouw nog wat leuks te doen voor mijzelf. Even weg met vriendinnen, wat winkelen of wat leuks doen met Marijn.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

Nu even niks, in de herfst en winter lees ik een stuk minder boeken dan in de zomer. Maar ik houd van het lezen van trillers bijv. Suzanne Vermeer.


Wat voor moeder vind je jezelf? (Precies, ordelijk, chaotisch... )

Ik houd wel van een opgeruimd en schoon huis. Maar nu met een kleintje ben ik wel iets makkelijker, maar ik vind mezelf wel ordelijk.


Welke vrouw/moeder bewonder je om wat ze doet/ wie ze is? Wat maakt haar zo bijzonder?

Uiteraard mijn eigen moeder, zij heeft 4 kinderen groot gebracht dat vind ik een hele prestatie. Maar ook een van mijn vriendinnen zij heeft een zoon van bijna 5 en een tweeling 2 meiden van 1. Als ik zie hoe zij haar gezin draait vind ik dat erg knap, ook al is het niet altijd even makkelijk.


Heb je een 'gouden tip' om het leven van andere mama’s een beetje fijner te maken?

Lees niet te veel hoe anderen het doen op internet, dit kan jezelf helemaal gek maken en je kunt jezelf er onzeker van voelen.

Doe vooral de dingen waar jij jezelf goed bij voelt, uiteindelijk komt alles goed!

Het ‘Oei ik groei’ boek vind ik ook wel echt een aanrader, hier heb ik juist al veel aan gehad in de ontwikkeling bij Fedde.


Wat wil je je kindje meegeven?

Veel liefde en heb je naasten lief! Verder dat papa en mama er altijd voor hem zullen zijn en hem zullen steunen.
Welke lessen heb je bij Puur Mama gevolgd en wat heeft het je opgeleverd?

Ik heb de cursus Zwanger in Balans gevolgd, ik vond het prettig om verschillende dingen te leren rondom mijn zwangerschap en als voorbereiding op mijn bevalling. Verder vond ik het erg fijn om tijdens de cursus echt even bewust bezig te zijn met mijn zwangerschap en mijn kindje in mijn buik.

Ook de avonden vond ik erg gezellig en ik vond het erg leuk om andere zwangere vrouwen te ontmoeten. Met deze dames heb ik nog steeds contact en pas hebben we alweer een keer met een aantal afgesproken. Dus contacten met andere moeders heeft het mij ook zeker opgeleverd, wat ik erg leuk vind.


Hoe heb je de geboorte van je kindje ervaren?

De bevalling van Fedde ging zeer snel, ik heb weinig weeën gehad en na ongeveer 4 uur had ik een kleine baby op me liggen. Heel bijzonder maar ook wel een beetje onwerkelijk omdat het allemaal zo snel ging.

Fedde had in het vruchtwater gepoept en tijdens de bevalling had hij het soms wel even moeilijk zijn hartslag daalde veel, dat was wel even spannend voor ons. Ik had echt het gevoel dat ik even goed mijn best moest doen omdat mijn kindje echt geboren moest worden. Met de juiste begeleiding in het ziekenhuis ging dit gelukkig allemaal erg goed.

Daarna moest ik best wel even wennen aan het moeder zijn, zeker na een snelle bevalling. Ik had namelijk totaal niet verwacht die dag moeder te worden. Maar na een aantal weken ging het steeds beter en voelde ik mij een echte moeder.


Is er nog iets anders dat je graag wilt delen?

Luister vooral naar je gevoel hoe jij graag moeder wilt zijn. Iedereen doet het op haar eigen manier. Geniet echt van je kleintje, de weken vliegen voorbij en de ontwikkeling gaat zo snel. Allemaal erg leuk om mee te maken!

346 keer bekeken

​© 2020 by Puur Mama

 KVK-nummer 56460104