top of page

Sandra!
Ha Puur Mama, vertel...Wie ben je?

Hai, ik ben Sandra Noordergraaf, getrouwd met Matthijs en samen hebben we een zoontje, Ties van 10 maanden. Ik ben iemand die graag creatief bezig is en ik ben verder heel veel met mijn zoontje bezig.


Hoe ziet jouw dag eruit?

Eigenlijk zijn mijn dagen niet heel spannend. Op het moment werk ik niet en ben ik dus heel de dag thuis. 

Ik heb het enorm getroffen want mijn zoontje slaapt graag uit. Hier dus ‘s morgens geen race tegen de klok, maar vooral heel veel knuffelen op bed en op ons gemak de dag starten. 

We gaan graag even een bakkie doen bij oma (mijn moeder) die vlakbij woont, we wandelen veel en spelen graag samen. ‘S avonds na het eten beginnen we aan het avondritueel; wassen, pyjama aan, tandjes poetsen, boekje lezen, slokje drinken en dan om 7 uur heerlijk naar bed. Niet dat hij daar in trapt want na zijn 1e slaapcyclus van 45 minuten wordt hij vaak wakker en hebben we de avond dus nog gezellig met zijn drietjes! 


Wat voor moeder vind je jezelf? (Precies, ordelijk, chaotisch... Brand maar

los :-) )

Ik durf mijzelf best wel te omschrijven als een chaotische moeder. Het is hier niet altijd even gestructureerd. Is Ties een dag wat hangerig en niet helemaal in zijn sas dan krijgt hij veel aandacht en laat ik het huishouden voor wat het is. Huilt hij hard als hij in zijn bedje ligt, maar wel moe is, dan ga ik er bij liggen tot hij rustig in slaap valt. (Jaja dat past in zijn ledikant 😜). En ‘s nachts ligt hij bij mij. 

Ik vind het fijn dat ik heel de dag thuis ben zodat ik hem volledig kan voorzien in zijn behoefte. Ik voed hem op verzoek, en geef hem de aandacht die hij nodig heeft of juist niet. 

Dus wat voor moeder ik mijzelf vind? Een echte moeder zoals ik het bedacht had 😊


Welke vrouw/moeder bewonder je om wat ze doet/ wie ze is? Wat maakt haar zo bijzonder?

Ik ga op deze vraag toch echt heel cliché antwoorden. Sinds ik zelf moeder ben heb ik enorm veel bewondering voor mijn eigen moeder. 

Tijdens mijn zwangerschap heb ik al uren aan de telefoon gehangen met mijn moeder. Alles in deze periode maakt je al zo onzeker, en mijn moeder gaf op zulke momenten goed advies! Ook nu ik zelf mama ben val ik nog wel eens terug op mijn moeder. Zij heeft drie kinderen opgevoed en weet waar ze het over heeft. Ik lijk enorm op mijn moeder en zie dit steeds meer bevestigd worden. Ik neem dingen van haar over en vind dit alleen maar positief. Daarom vind ik haar zo bijzonder!


Heb je een 'gouden tip' om het leven van andere mama’s een beetje fijner te maken?

Blijf dicht bij jezelf en luister naar je oersterke moederhart! Er staat zo veel geschreven en er worden zo veel goedbedoelde adviezen gegeven. Maar ik heb geleerd dat je moederhart altijd al wel een antwoord klaar heeft! 

Ik heb van een vriendin tijdens mijn zwangerschap een geweldige tip gekregen die ik nooit meer zal vergeten; die andere moeders doen ook maar wat!


Wat wil je je kindje meegeven?

Ik wil Ties meegeven dat hij een geliefd persoon is, en dat hij deze liefde kan vermenigvuldigen. Ook wil ik hem respect meegeven, voor hem zelf en alles om hem heen. Ik zal hem leren een oprecht persoon te zijn en dat hij zichzelf mag zijn! 


Welk boek ligt op jouw nachtkastje?

Op het moment is dat takkie van Jip en Janneke. Mijn nachtkastje staat er een beetje voor de sier omdat de cosleeper van mijn zoontje er tegen aan staat. Gebruiken kan ik hem dus niet echt. Lezen komt er op het moment zelf ook niet van. (Ik kijk liever tv 🙈)


Welke lessen heb je bij Puur Mama gevolgd en wat heeft het je opgeleverd?

Ik heb de zwanger in balans lessen gevolgd. Ik vond het ten eerste al heerlijk om elke week even heel bewust met mijzelf en mijn kindje bezig te zijn. Ik zat op dat moment midden in een verhuizing dus vond het heerlijk om ‘niks’ te doen. 

De lessen hebben mij heel veel zelfvertrouwen opgeleverd. Ik ben oprecht in mijzelf gaan geloven en voelde me ook echt klaar voor de bevalling. 


Hoe heb je de geboorte van je kindje ervaren?

Fantastisch!! Ik kan er niks anders van maken, hoe gek het ook klinkt. Als ik mijn verhaal deel wordt er soms gezegd; poeh wat een pittige bevalling. Maar doordat ik er zo zelfverzekerd in stond heb ik dit totaal niet zo ervaren. Vanaf het moment dat mijn vliezen braken kreeg ik een bom van gezonde adrenaline die mij heel de bevalling heeft bijgestaan. Door Arjanneke had ik het besef; dit is de geboortedag van mijn kindje, wauw wat gaaf! 


Is er nog iets anders dat je graag wilt delen?

Geniet! Het gaat zo snel, alle clichés zijn waar, knipper twee keer met je ogen en ze worden alweer 1 jaar. De eerste periode met je kindje kan zo onzeker zijn, jullie moeten aan elkaar wennen en alles is nieuw. Juist in die periode is genieten zo belangrijk. Geef je kindje liefde, daar kan niks tegenop, en dan red je het wel! 

Comentarios


bottom of page