top of page

Puur Mama van de maand: Melissa!

Bijgewerkt op: 2 nov. 2017Ha Puur! Mama, vertel...Wie ben je?

Ik ben Melissa Rijkens-Meijwaard, 26 jaar en woon in Papendrecht. 

7,5 jaar samen en 2 jaar getrouwd met Dennis. Mama van Fenna (2,5) en Vinn (6 weken).


Hoe ziet jouw dag eruit?

Eerst zorgen dat we hebben gegeten, de kindjes zijn aangekleed en dan ben ik zelf aan de beurt.

Dan ga ik (3 dagen in de week) werken. Ik werk als zelfstandig Grafisch vormgever. Na het werken de kids ophalen, eten koken en dan is het tijd voor het avondritueel. (spelen, douchen, voorlezen en naar bed). Dan hebben mijn man en ik daarna (hopelijk) nog wat tijd over voor elkaar. Vinn krijgt zijn laatste voeding zo rond 23.00/23.30 uur en dan gaan we slapen. 's nachts komt hij nog minimaal 1 keer. Op mijn vrije dagen ga ik op woensdag puppy zwemmen met Fenna (over een tijdje ook met Vinn) en op vrijdag naar de peutergym.


Wat voor type moeder ben je?

Ik ben het type moeder die alles voor haar kinderen over heeft, maar ook zeker zelf nog een leuk leven wil en het ook belangrijk vind om daar een goede balans in te hebben. Geregeld ook lekker weg zonder de kids bijvoorbeeld heb ik echt nodig om weer even op te laden. Daarna is het dan extra leuk om weer bij ze te zijn!

Motto 'Je leven is niet voorbij als er kinderen komen...' probeer ik zo in stand te houden.

Daarnaast vind ik het heel belangrijk leuke dingen te doen met ze.


Wat is een pure mama voor jou?

Een mama die naast het mama zijn ook zichzelf blijft/is en de energie haalt uit de dingen die zijzelf leuk vindt om te doen.


Heb je een gouden tip om het leven van andere mama’s een beetje fijner te maken?

Wees jezelf, probeer niet perfect te zijn want dat gaat gewoon niet haha, zoals jij het doet is het goed!


Welk boek ligt op jouw nachtkastje?

Ik ben niet zo van het lezen van boeken. Eerder een tijdschrift (kinderen/opvoeding/, koken/recepten) en natuurlijk de mobiele telefoon :).


Welke lessen heb je bij Puur Mama gevolgd en wat heeft het je opgeleverd?

Ik heb de cursus Zwanger in Balans gevolgd. Wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan! Naast de lichamelijke aspecten (yoga, houdingen, ademhalingsoefeningen) was er ook veel ruimte voor het bespreken van angsten, wensen en mogelijkheden rondom de zwangerschap en bevalling. Bij mijn dochter had ik geen enkele cursus gedaan, ik vond dit niet nodig en dacht ik zie het wel als het moment daar is... ik had geen idee waar ik mee bezig was op dat moment! Doordat ik nu deze cursus heb gevolgd heb ik uiteindelijk de bevalling gehad die ik me wenste. Ik wist heel goed wat ik aan het doen was en wat er in mijn lichaam gebeurde waardoor ik amper pijn heb ervaren en ik in mijn yoga houding op bed zat alle weëen weg te puffen. Heb zelfs het vertrouwen gehad thuis te bevallen terwijl ik dit van tevoren nooit had gedacht.


Heb je nog iets anders dat je graag wilt delen?

Ik zou echt iedereen de cursus van Arjanneke aanraden!

Comments


bottom of page