Puur Mama Kim!


Ha Puur Mama, vertel...Wie ben je?

Ha! Ik ben Kim de Wit, 25 jaar en mama van Noa (3) en Maes (5 maanden). In het dagelijks leven werk ik in een mannenwereld als werkvoorbereider Spoor, een zwangerschapscursus yoga volgen was dus echt even iets heel anders voor deze nuchtere mama. Verder vind ik het heerlijk om te sporten, wijn te drinken met vriendinnen en houd ik van goed en lekker eten.


Noa en Maes zijn de bloemen van mijn ogen en de vreugde van mijn hart. Ik had nooit gedacht dat de vorm van liefde voor je kinderen zo intens en geweldig is.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Op de dagen dat ik werk zijn mijn ochtenden vrij hectisch, zorgen dat de kinderen en ikzelf voor 7:00 uur zijn aangekleed en hop hop met zijn allen de auto in op weg naar oma of de gastouder. Waarna ik verder trek richting mijn werk in Breda. De avonden zijn ongeveer net zo hectisch, alleen hebben we één verschil, dan houden we ons bezig met de kinderen tot ze naar bed zijn. Even spelen, goed eten, in bad, een verhaaltje lezen, liedjes zingen en slapen. Daarna is het mama en papa tijd en kunnen we sporten of gewoon heerlijk niets doen en wat TV kijken of lezen.

Op mijn vrije dagen probeer ik zoveel mogelijk leuke dingen te doen met de kinderen. Spontaan naar een pretpark, dierentuin, bos of speeltuin, of gewoon een zeil op de grond en verven maar. Ik vind het heerlijk om samen met Noa en Maes dingen te doen, en dat hoeven echt niet altijd geweldig spannende uitjes te zijn, het samen zijn is voor mij heel belangrijk.


Wat voor type moeder ben je?

Dit vind ik altijd een lastige en eigenlijk hele vervelende vraag.. Sorry Arjanneke, haha! Is er een bepaald type moeder? De relaxte moeder? De borstvoedingsmaffia? De potjes moeder? Of zijn we eigenlijk allemaal liefdevolle, pure mama’s die het beste voor hebben met hun kinderen? Ik ga liever voor het laatste.


Wat is een pure mama voor jou?

Een pure mama is een eerlijke mama. Een mama die zich niet schaamt voor de keuzes die ze maakt. Een mama die achter haar manier van opvoeden staat en die van de andere mama’s ook accepteert en ze niet veroordeelt.


Heb je een gouden tip om het leven van andere mama’s een beetje fijner te maken?

Laat het los.

Laat het los dat je leven als mama soms best weleens zwaar kan zijn, en ja daar mag je ook best weleens over klagen. Laat de mening van andere mama’s los, en vertrouw op jezelf! Je hoeft je kinderen niet perfect op te voeden om een geweldige mama te zijn!

En lukt dat loslaten even niet? Ook dat is helemaal niet erg! Neem even wat tijd voor jezelf, mommy time is minstens net zo belangrijk af en toe.


Wat wil je je kindjes meegeven?

Heb elkaar lief, wees altijd eerlijk en onthoud dat je een kind van God bent. Je bent het waard om hier te zijn, op deze prachtige wereld.


Welk boek ligt op jouw nachtkastje?

Op dit moment ligt er op mijn nachtkastje: Een vieze onderbroek van Noa, bedankt schat. Een flesje water & ergens onder het stof het boek waar ik al weken in probeer verder te lezen. De Uitnodiging van William P. Young.


Welke lessen heb je bij Puur Mama gevolgd en wat heeft het je opgeleverd?