De maand van Puur Mama Suzanne!


Ha Puur Mama, vertel...Wie ben je?

Hai! Ik ben Suzanne en ik ben 31 jaar. Ik ben nu bijna 11 jaar samen met Marko en samen hebben we een dochter Lotte van 2 jaar. Op dit moment ben ik 39 weken zwanger van ons tweede kindje. Ik ben leerkracht en intern begeleider op een hele leuke basisschool in Breda, maar op dit moment natuurlijk met zwangerschapsverlof. Ik vind het heerlijk om lekker thuis aan te rommelen en leuke dingen te doen met mijn gezin en vrienden/familie.


*Op 1 oktober is Suzanne thuis bevallen van een prachtige, gezonde zoon en broertje voor Lotte "Lucas".


Hoe ziet jouw dag eruit?

Op dit moment zijn mijn dagen vrij rustig😊.

Maar als ik werk, sta ik rond kwart voor 7 op, haal ik Lotte uit bed maken we ons klaar om weg te gaan. Lotte gaat ongeveer twee dagen in de week naar de opa’s en oma’s. Daar heeft ze het heerlijk. Ik ga dan werken en haal haar na mijn werkdag weer op. Dan eten we gezellig met het gezin samen en na het eten spelen we, gaat Lotte in bad, verhaaltje en een liedje en dan gaat Lotte lekker slapen. Dan begint onze avond! Ook dat vind ik een heel fijn moment van de dag, omdat je ook samen een relatie hebt en het heel belangrijk is om hier tijd aan te besteden. Als ik vrij ben, zien onze dagen er een stuk relaxter uit en hebben we tijd om lekker uit te slapen en leuke dingen samen te doen.


Wat voor moeder vind je jezelf?

Ik zie mijzelf als een liefdevolle, gestructureerde moeder. Zelf ben ik erg gehecht aan structuur en duidelijkheid. Ik merk dat Lotte daar ook heel veel baat bij heeft. Soms is dat ook best wel eens lastig met een peutertje met een eigen wil, dus ik ben aan het leren om soms meer los te laten. Dat maakt het leven wel makkelijker.


Welke vrouwen bewonder je om wat ze doen/wie ze zijn? Wat maakt hen zo bijzonder?

Ik denk meteen aan de vrouwen in mijn omgeving die allemaal in dezelfde fase zitten zoals wij. Jonge kindjes, druk sociaal leven en daarnaast nog aan het werk zijn.

Als ik dan zie hoe iedereen zijn gezinsleven heeft georganiseerd, ieder op zijn eigen manier, maar wel de manier die bij hen past, word ik daar blij van. Ieder heeft zijn eigen normen en waarden en ik vind het mooi om te zien dat ieder dat in de opvoeding een plaatsje geeft en daarnaast nog een sociaal leven en werkleven combineert met het moederschap.


Heb je een 'gouden tip' om het leven van andere mama’s een beetje fijner te maken?

Trek jezelf niet teveel aan van anderen. Geloof in jezelf en in je eigen moederinstinct. Soms krijg je wel eens “ongevraagde adviezen”. Sommige kunnen nuttig zijn, anderen minder. Blijf vertrouwen in jezelf en laat je niet teveel leiden door anderen.

En geniet van het moment. Dat probeer ik ook te doen, al is dat soms best lastig in onze snelle, drukke maatschappij.