top of page

Over stoppen, beginnen en het verspreiden van liefde

Bijgewerkt op: 29 sep. 2020

Een jaar geleden (mei 2017) schreef ik onderstaand blog, dat ik vervolgens niet publiceerde ;). Inmiddels kijk ik terug op een prachtige uitbreidingsfase van PuurMama.

Veel lessen gegeven, veel nieuwe, inspirerende mensen ontmoet. Met heel veel vrouwen een stukje mee mogen lopen tijdens de cursussen en privétrajecten. Een werkboek geschreven. Nieuwe cursussen ontworpen en op de kaart gezet. Prachtige samenwerkingen gerealiseerd. En inmiddels zijn er nog veel meer plannen die wachten op het juiste moment. Het gaat goed met Puur Mama! Yes!


En nu voel ik me dapper genoeg om dit lang geleden geschreven blog met jullie te delen. Is belangrijk. Jullie kunnen dit namelijk ook!


Daar gaan we dan....


"Mei 2017:


O, o, o, wat ben ik een denker... Om maar even een voorbeeld te noemen. Ik weet al tijden dat het tijd is om mezelf meer te gaan ontplooien. Zoals in 'spread your wings and fly', stoppen met werken voor een ander dus, en alle pijlen die te maken hebben met werk te richten op mijn ontwikkeling en

Puur Mama, in mijn geval. Knopen doorhakken en gaan met die banaan.


Maar er waren ook altijd twijfels die me weerhielden om echt grote stappen te zetten. Dan zou je kunnen denken aan: Misschien denk ik alleen maar dat ik die plannen leuk vind, maar vallen ze na een paar weken als een plumpudding in elkaar. Straks krijg ik spijt, en mis ik mijn werk enorm...


Maar als ik dan echt in mijn hart kijk dan weet ik dat dat niet gaat gebeuren. Ik ben namelijk eigenlijk best actief als ik 'niets' doe. En mijn vriendinnen zeggen allemaal dat ik gewoon in het diepe moet springen. En mijn lief houdt evenveel of misschien nog wel meer van me als ik durf. Mijn kindjes vinden mij de liefste moeder op aarde, en, last but not least: Ik heb enorme idealen! Ik heb iets te bieden en geloof in een betere wereld! Als in: letloverule, duurzaam, groen, leefbaar, gezond, frisenfruitig, vrede (miss universe cliché's, I know).

Toch is dit echt waar. Ik droom van een groene wereld waarin mensen van zichzelf houden en vrouwen van daaruit kindjes baren die in een fijne en gezonde leefomgeving opgroeien tot de nieuwe ouders. Van vrouwen die sterk staan, vol in eigen kracht en zich helemaal ontplooien. En dat ik daar een zinvolle bijdrage aan kan leveren.

Ook droom ik dat ik met mezelf zijn, gewoon met de persoon die ik ben, met de vaardigheden die ik heb, een daadwerkelijke bijdrage lever aan die prachtige mensen, die lieve kindjes, aan deze aarde; die mooie wonderlijke wereld die we hebben.


Dat ik met de kennis en wijsheid die ik heb opgedaan, met mijn enthousiasme, met mijn humor en vrolijkheid, het verschil kan maken door mijn eigen pad te gaan bewandelen, verbonden met de vrouwen die ik (soms van een afstand) enorm bewonder. Om er even een paar te noemen: mijn eigen lieve moeder. Mijn zus Jet (eigenaresse van DoeiKoei), Lisette Kreischer: één van de eersten die mij met haar cupcakes en haar boek #veggieinpumps inspireerde om groener te gaan leven. . Leandra, mijn lieve stoere (yoga)vriendin die op dit moment de wereld rondreist (=aanvulling 2018).

En met alle ontzettend lieve, grappige, meedenkende door-dik-en-dun-vriendinnen die ik al heel lang ken, (en die mij al heel lang kennen; ja, jullie weten dat ik jullie bedoel :-)...) en die er altijd voor me zijn! Stuk voor stuk vrouwen waarvoor ik mijn denkbeeldige hoed afneem en buig! #yourvibeattractsyourtribe.


Ik droom van heel veel lekker en gezond eten.Van een huisje in het groen.

Waarom blijven dromen? Dromen over die anderen, die helemaal vanuit hun girlpower de boel gaan opbouwen? Waarom een beetje staan kijken naar hoe zij het doen, als je ook in jezelf dat licht voelt branden? Spread the love! Dát is wat ik wil!

Dus toen kwam eindelijk het moment. Het moment waarop ik dacht; ik heb die mantra lang genoeg herhaald. Ik doe het! Ik stop met energie geven aan dingen die geweest zijn. Ik stop ermee. En ik ga doen wat ik werkelijk wil. Ik sluit die deur. Ik ga lekker ergens zitten. In het gras, in het zand. Op de bank, aan de bar, whatever. En ik kijk wel wat er gebeurt. Armen open. Zingend hart. I'm as ready as I'll ever be. Ik heb me klaargemaakt voor het juiste moment. Gewoon gewacht 'totdat de trein langskwam'...


En hij kwam. En dit keer ben ik erop gesprongen. Ik deed het gewoon.


En na wat nachtelijk zweten (ik blijf nog steeds gewoon mezelf ;-) ) sta ik nu te trappelen om alles wat zich aandient te omarmen, I'm in. Ik ga mee!! Ik ontplooi me, ik help anderen zich te ontplooien. Zichzelf te ontdekken en te zijn.


Wat ga ik dan precies doen? In ieder geval veel lachen, veel yoga, lekker en gezond eten, kennis en liefde delen en genieten wanneer het kan. En verder? We'll see. Ik begin gewoon bij A. #Zonnegroet A :)."


Dat was toen. Mei 2017... Nu ben ik zo blij met de beslissing die ik heb gemaakt. En zo vaak krijg ik bevestiging dat het goed is wat ik doe, waar ik mee bezig ben, dat het alleen nog maar leuker, fijner en leerzamer wordt!


Word jij hier ook blij van? Wil je meeliften en jezelf en andere vrouwen beter leren kennen?

Lekker lachen, niet teveel gedoe maar wel aan het werk? Bezig zijn met (een praktische kant van) yoga, met gezond leven en krachtiger en flexibeler worden; zowel geestelijk als lichamelijk?


Dan ben je van harte welkom om mij, en al die andere superleuke vrouwen te ontmoeten tijdens één van mijn cursussen en workshops!


Liefs,

Arjanneke
266 weergaven

Comentarios


bottom of page