top of page

Het begon met een zak aardappelenIk houd niet eens echt van aardappelen, echt niet. Hoewel.... Je kunt er echt heel veel mee natuurlijk.

Koken, bakken, pureren, frituren.... Gebruiken in soepen, chips maken. Dus wellicht is dit een te hard oordeel. Aardappelen zijn nu eenmaal zo gewoon in ons Hollandse leven, dat we ze misschien niet meer de waardering geven die ze toekomt. Ze passen ongeveer overal bij en hoewel ze geen superfoods zijn, verdienen ze wel wat meer eer. So I start again...


Ik houd best wel van #aardappelen ;), ik eet ze met grote regelmaat en ik heb ze altijd in huis (of, in mijn geval, in de schuur).

Maar wat BEGON er dan? Dat zal ik je eens precies vertellen lieve lezer(es)!


Naast een hart vol liefde voor de mensen om me heen, heb ik ook nog heel veel liefde voor onze planeet (en het heelal ;) ). En ik ben me enorm bewust van mijn #verantwoordelijkheid voor onze aarde. De zin BE THE CHANGE YOU WISH TO SEE IN THE WORLD, fits me as a glove. Ook, of misschien wel juist, als ik aan onze wereld denk. Het heeft tot heel veel veranderingen in mijn levensstijl geleid.


Het nemen van die verantwoordelijkheid begon, dus heel lang geleden, met mijn eerste zak BIOLOGISCHE aardappelen. Aardappelen die niet behandeld waren en waarvan je de schil na het wassen gewoon kon eten.

Ik liep in de supermarkt en besloot vanaf dat moment gewoon simpel te beginnen met deze stap. En dat doe ik dus. En mijn lief, als hij boodschappen doet, ook.


Maar waarom nou biologisch?

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar biologisch eten en het voor- of nadeel ervan. De resultaten zijn wisselend maar in ieder geval niet eenduidig richting biologisch eten.

Vaak wordt gezegd dat het voor je gezondheid niet uitmaakt of een product wel of niet biologisch is. Maar dat is voor mijn niet de voornaamste reden om deze producten te kopen.

Zo weet ik in ieder geval dat het (veel) beter is voor het dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur. En dus uiteindelijk voor onze kinderen, kleinkinderen en het voortbestaan van onze planeet.


Zo simpel is het dus. Begin met één product dat op is, en vervang dat door een betere variant.

De komende tijd neem ik je mee in mijn biologische, ecologische, afvalsorterende, gezonde en hopelijk inspirerende zoektocht. En geef je tips die ik zelf graag had gehad. Dit was dus de eerste levensveranderende tip. Beginnen met aardappelen ;).

126 weergaven

Comments


bottom of page