Duurzame Sint en Kerst

Bijgewerkt op: 25 nov. 2019


Dit jaar ga ik het anders doen. Maar soms, (behalve bij de aardappelen) lijkt duurzamer leven toch moeilijker dan gedacht.

Want wat koop je voor een vijfjarig meisje dat eigenlijk dol is op Hatchimals of hoe die dingen heten, en voor een stoere jongen van 8?

Ik vind het toch een gedoe... En in mijn geval resulteert het er dan vaak in dat ik toch richting de Action/Trekpleister/Kruitvat/Wibra/Zeeman sjees en snel mijn tas volprop met goedkoop, onnodig maar best leuk plastic spul.Om dat dit jaar te voorkomen, of in ieder geval duurzamer te maken, schrijf ik dit blog als stok achter de deur.


Doel

Ja ja, het is echt waar! Dit jaar ga ik voor duurzame cadeaus; meer natuurlijke materialen, minder spul dat in no-time weer in de afvalbak belandt. Zowel voor volwassenen als voor de kinderen. In ieder geval wil ik geen nieuw plastic speelgoed kopen. Mocht ik tóch bij plastic uitkomen; dan worden het in dit geval cadeautjes van de kringloopwinkel, doorgeef- vriendinnenspul, marktplaats enzo.


Hout voor kinderen

Het meest houd ik van houten speelgoed. Op facebook zijn er veel groepen te vinden waarin houten speelgoed wordt aangeboden en besproken, zoals bijvoorbeeld deze. Maar uiteraard denk ik ook aan (bord)spellen, boeken en knutselmateriaal.


Recycle Sint

Wellicht is er bij jou in de buurt een 'recycle sint'. Dit zijn superleuke ruil-events waar je fijne cadeautjes kunt scoren. Volgend jaar toch maar eens proberen!


Hoeveel cadeautjes voor de kinderen?

Ik vond op internet een handig versje wat jou en mij misschien kan helpen bij het kiezen voor cadeautjes in de schoen of op sinterklaasavond:

1 thing they want, 1 thing to read, 1 thing they need.

Eventueel aan te vullen met 1 thing to do en/of 1 thing to wear.


Sinterklaasspel

Naast dat de kindjes de schoen een paar keer mogen zetten, spelen we in de familie al jaren het sinterklaasspel met de volwassenen. Hi