top of page
Image by Clay Banks

Welkom!

Lieve vrouw, van harte welkom bij de cursus die je leven gaat veranderen!

Fasten your seatbelts.... Here we go!

28 Days of Happiness...We zijn begonnen!

Je bent hier!

 

Dank je, dank je, dank je dat jij er bent.

 

Wat een feest dat je hebt besloten om jezelf deze cursus cadeau te geven en jezelf onder te dompelen in een wereld van dankbaarheid.

 

We gaan er met elkaar een heerlijke, leerzame tijd van maken!

 

De aankomende 28 dagen gaan we aan de slag met jouw leven. Je brengt in kaart en gaat focussen op waar je blij mee bent en waar je naartoe wilt met jouw leven. Zo ga je als vanzelf steeds beter zien waar de kansen liggen, waar je blij mee bent zijn en wordt het steeds gemakkelijker om de juiste, gezonde keuzes te maken op jouw levensgebieden.

 

Zodra je keuzes maakt die in lijn zijn met jouw hartewensen en jouw droomleven wordt alles wat lichter, wat gemakkelijker. Je leeft meer vanuit flow.

 

Deze cursus helpt je stil te staan bij jou. Bij wat belangrijk is voor jou en waar je in wilt groeien. Door helderheid te krijgen, raak je mentale en fysieke rommel kwijt, zodat je je kunt concentreren op de dingen die er echt toe doen in jouw leven.

 

In deze cursus geef ik je naast ontspanning simpele, praktische tips en opdrachten waarmee je een gezonder, meer vervuld leven kunt leiden.

Ik wens je enorm veel plezier met dit programma!

Dat het mag voelen als een retreat vol zelfliefde!

 

Heel veel liefs,

Arjanneke

Image by Sincerely Media

Algemene informatie over de opbouw van het programma

Ga er maar even lekker voor zitten en lees eerst deze algemene informatie op je gemak door en/of bekijk onderstaande video.

Je hoeft het niet te onthouden, maar het is fijn als je een algemeen overzicht hebt over de opbouw van het programma.

 

 

Week & dag

Iedere cursusweek krijg je op maandagochtend per email een nieuwe link toegestuurd. Per week vind je de lesstof uitgewerkt in dagen. De week heeft naast een vaste structuur een thema en bijpassende korte yogales die goed in te passen is binnen je leven. Wekelijks komt er een nieuwe yogales online die je kunt toevoegen aan je dagelijkse routine. Je zult hierdoor fysiek en mentaal sterker worden en meer rust en ontspanning vinden.

 

 

E-books en bonusmateriaal

Verder bestaat het programma uit e e-books, podcasts en overig bonusmateriaal. Dit wordt steeds verder aangevuld gedurende de cursus, zodat je geen overload krijgt. Denk hierbij aan printables, playlists in spotify en boekentips.

 

 

Weekschema

Maandag: Wekelijkste nieuwe week link in je inbox

Dinsdag: Yogales

Woensdag: Masterclass

Donderdag: Challenge

Vrijdag: Dress to impress en vier je succes!

Zaterdag: Dansen op zaterdag

Zondag: Terugblik op de week

 

 

Inhoud Masterclasses

Week 1: Leven vanuit dankbaarheid

Week 2: Leven met je cyclus

Week 3: Van vullen naar voeden

Week 4: Bewuste zelfzorg met liefde voor de aarde

 

 

Dagelijkse zelfzorgroutine

Dagelijks is er een zelfzorgroutine die de gehele cursus hetzelfde blijft

 

 

Benodigdheden voor deze cursus

Open blik

Het allereerste wat je nodig hebt is een open blik en de bereidheid om te veranderen, oftewel een growth mindset. Hierover later meer.

Journal

Ook horen bij deze cursus schrijfopdrachten. Schrijven mag in je allermooiste notitieboek, op je mobieltje of op je computer; wat jij prettig vindt!

 

Optioneel: droogborstel

Wil je gaan droogborstelen? Dan heb je een borstel nodig. Ik leg hier later meer over uit.

 

 

E-books (werkboeken)

De werkboeken kun je uitprinten.

De meeste cursusinformatie krijg en vind je op het Instagram account.

De werkboeken kun je gebruiken als achtergrondmateriaal. Alle cursusdagen en acties staan erin vermeld. Ook zijn er opdrachten te vinden.

 

 

Zelfzorgroutine

Het hele programma dat je gaat volgen start met het hebben van een vaste zelfzorgroutine. Deze kun je dit uiteraard helemaal aanpassen naar je eigen wens. Eerst gaan we onze huidige routine aanvullen of doorbreken. Dit helpt je om op een frisse manier naar je leven en de inhoud van je dagen te kijken.

 

Door mee te doen met deze cursus maak je de afspraak dat je iedere dag heel goed voor jezelf gaat zorgen. Luisteren naar de fluisterstem van liefde in je hart. Om je op weg te helpen zit er een uitgeschreven routine in dit programma dat een prachtige blauwdruk is voor jouw leven vol liefde en passie.

 

Ik raad je aan om in eerste instantie de routine te volgen zoals deze beschreven staat en niet te snel op te geven als het even wennen is. Juist het doorbreken van het eeuwige snoozen bijvoorbeeld, voor de langslapers, of het eerst in je pyjama eten voordat je het bed opmaakt, ik noem maar wat, kan heel verhelderend zijn. Niet dat er iets ‘mis’ mee is, het gaat erom dat je even buiten het oude vertrouwde stapt.

 

Uiteindelijk kun je gewoon weer terug naar hoe het was, als dat fijner voelt. Je kunt dan heel bewust kiezen voor iets erbij of iets eraf zodat de rest al op een bepaalde manier is ingeslepen.

 

Dit is wat we gedurende 4 weken dagelijks gaan doen:

 

 

Magical mornings*

Een goed begin van de dag is het halve werk! Daarom gaan we al onze ochtenden op een magische manier starten 😉.

Iedere dag begin je als volgt:

· Tune in: vraag jezelf af; hoe voel ik me nu, hoe voelt mijn lijf?

· Ademoefening (tevens meditatie): beluister dagelijks de podcast ‘goedemorgen’.

· Dankbaarheidsopdracht (start woensdag; mag ook later in de ochtend)

· De yogales van deze week kun je dagelijks doen op je eigen moment. Het meest handig is het om dit aan je ochtendritueel toe te voegen. Doe dit liefst elke dag

· Optioneel: vul aan met een challenge

· Overige lichaamsverzorging:

· Bodylotion/tanden poetsen/ gezichtsroutine

· Bovenverdieping netjes voordat je naar beneden gaat: dit geeft ruimte en rust in je leven. Bed(den) opschudden/ramen open/vul     in… (meer hierover in de masterclass van vullen naar voeden).

· ’s Morgens in ieder geval het eerste uur geen (social) media, behalve deze cursus, zodat je aandacht bij jou blijft en niet afgeleid   wordt door het leven van anderen.

· Sprenkel magical selfcare-dust*!

 

*Iedere dag sprenkel je wat ‘Magical selfcare-dust’ over je dag

We gaan deze cursus gebruiken om Selfcare toe te voegen aan je routine, dit kan van alles zijn wat jij heerlijk of heel fijn vind qua zelfzorg, zelfmassage, denk ook aan pleasure, lekker en gezond ontbijtje maken voor jezelf. De enige voorwaarden: het moet gezond en heel fijn zijn! Soms is dat even zoeken. Gezond wordt in jouw hoofd misschien helemaal niet gekoppeld aan heel fijn…

Ik daag je uit om zo meteen voor jezelf een lijstje te maken met dingen die gezond én fijn voor je zijn. (voorbeelden genoeg hieronder in hieronder in ‘pick your extra’s).

 

Tip! Hang dit lijstje op naast je badkamerspiegel en strooi iedere dag wat van dat gezonde fijne toverpoeder over je leven, en dat van je naasten en je voegt daadwerkelijk al een fantastisch onderdeel aan je leven toe!

Omdat ik weet dat je aan deze cursus meedoet om jezelf echt een duwtje in de goede richting te geven geef ik je hier nog een aantal extra suggesties: je kunt ze allemaal toepassen, supergoed, maar je kunt er minstens 5 omcirkelen die je vanaf nu meeneemt in je dagelijkse zelfzorgroutine.

 

Voeding (hier gaan we dieper op in tijdens de masterclass van vullen naar voeden):

· Ontbijt dagelijks met vers fruit (heel of als smoothie)

· Drink tijdens deze cursusperiode geen frisdranken maar water of (kruiden)thee.

· Verminder je koffie inname (bijvoorbeeld halveren)

· Drink minder of geen alcohol

· Kies voor gezonde tussendoortjes zoals gevulde dadels of bananenbrood (zie recepten)

· Eet minder brood; lunch bijvoorbeeld met salades en soepen. Met andere woorden; voeg zoveel mogelijk groenten toe aan je dag.

· Eet minder of geen bewerkt en kant-en-klaar voedsel. Ik noem dat altijd: ga jezelf voeden in plaats van vullen.

· Kies voor plantaardige dagen, meatfree monday bijvoorbeeld, of gebruik geen dierlijke producten tot het avondeten.

· Verzorg je lichaam met natuurlijke producten. Hier gaan we nog verder op in tijdens de cursus

· Ga iedere dag naar buiten voor een wandeling of fietstochtje. Een frisse neus is reuze belangrijk en goed voor je.

 

Extra Ontspanning:

· Ga dagelijks mediteren (stilzitten en je in- en uitademing volgen) zonder in te gaan op je gedachten. Probeer het gewoon eens een minuut of 2 per dag.

· Zorg iedere dag voor een half uur me-time, als in lezen, lummelen, wandelen, in bad gaan enz. (Géén beeldschermtijd!)

 

De buitenwereld:

· Wees lief! Niet alleen voor jezelf maar ook voor je buurvrouw!

· Draag zorg voor je leefomgeving (minder plastic, afval scheiden, vaker fietsen, minder lampen aan, noem maar op).

 

Gezond en fijn-lijst (aanvullen mag uiteraard gedurende de cursus!)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Iedere avond een ‘Moment of grace’

Verder heb je iedere avond een afsluitend dankbaarheidsmoment.

Uitleg hierover krijg je op donderdag in week 1.

 

 

Magical nights:

Uit onderzoek is gebleken dat je de hoogste kwaliteit van slaap krijgt tussen 10 uur ’s avonds en 5 uur ‘s nachts. Dat heeft onder andere te maken met de aanmaak van het hormoon melatonine en het gemak waarmee je brein overschakelt op diepe slaap door middel van theta en delta hersengolven.

Gemiddeld heb je 7 tot 9 uur slaap per nacht nodig. Het meest natuurlijk is het ritme van de zon volgen. Je lijf heeft veel behoefte aan ritme.

Deze cursustijd kun je ook gebruiken om je nachtrust te verbeteren.

 

Tips:

Een uur voor het slapengaan niet meer eten om je darmen tot rust te laten komen.

Geen enge of spannende boeken lezen of films kijken voordat je gaat slapen.

Vanaf 1 uur voor het slapengaan geen beeldschermen meer gebruiken in verband met overprikkeling. En zet vanaf 19.00 je blauw licht in je beeldscherm uit (zit meestal als optie op je telefoon).

 

Als je langdurig slecht slaapt en je ritme is helemaal in de war, dan is het belangrijk dat je kijkt naar de relatie met jezelf. Want waarom sta je toe dat dat zo is? Die relatie met jezelf verbeter je door aan de ene kant te kijken naar; wat kost me energie? En verantwoordelijkheid voor je zelf te nemen en daar verbetering aan te brengen en aan de andere kant te kijken naar ‘waar krijg ik energie van’ en daar je nieuwe levensstijl van te maken. Tijdens deze cursus zullen we ons gaan focussen op hetgeen je energie oplevert en dat gaan vergroten. We richten ons heel specifiek op dat waar we méér van willen in ons leven.

Verder gaan we onze avonden iets moois meegeven. Meer hierover vind je bij de donderdag.

Image by Camille Brodard

Week 1

klik of scroll

Woensdag
Donderdag
Zaterdag
Vrijdag
Zondag

Maandag, dag 1 . De ontmoeting

We gaan beginnen lieve vrouwen!

Print dit e-book of pak je journal en je pen pen en vul in:

 

Vandaag is het _________________ (datum)

Ik heb besloten om mee te gaan doen aan deze cursus omdat ik

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Daarnet heb je bedacht waarom je deze cursus wilt doen. Zo helemaal aan het begin is het ook een goed idee om even stil te staan bij alles wat in je opkomt als je denkt aan einde van de cursus. Welke gedachten en gevoelens komen er op dit moment in je hoofd op als je hieraan denkt?

 

Vul dat in bij het woordweb in je e-book, of maak zelf een woordweb

Bekijk daarna deze video:

Maandag

Schrijf een brief aan jezelf.

Voor deze brief kun je gebruikmaken van de eerder gemaakte opdrachten of opnieuw je gedachten erover laten gaan.

Ga er eens vanuit dat jouw leven er over 28 dagen precies zo uitziet als jij dan wilt. Wat is er veranderd?

Waar heb jij meer van?

Denk na over elk detail van wat je wilt zijn, doen of hebben in jouw leven - in je relaties, carrière, financiën, gezondheid en elk gebied dat belangrijk voor je is. Je kunt zo specifiek en gedetailleerd zijn als je wilt, maar onthoud dat het je taak is om gewoon op te sommen wat je wilt, niet hoe je krijgt wat je wilt. Het meest belangrijk is dat je bij ieder punt beschrijft WAAROM je het wilt. Het "hoe" zal voor je worden gedaan als dankbaarheid zijn magie werkt.

Luister dit nummer voordat je gaat schrijven:

Unwritten: Natasha Bedingfield.

Beschrijf dit in een brief aan jezelf, die je begint met:

 

Lieve (je naam),

 

Ik ben zo dankbaar dat, en vul al je droomwensen in alsof je ze al gekregen hebt.

Deze brief mag je uitprinten als je deze hebt getypt omdat deze een mooie plaats gaat krijgen.

Succes!

Dinsdag. Dag 2. Sacred space

Bekijk eerst de instructievideo, daarna kun je de yogales doen (de tweede video).

Dinsdag

Start met je Magical Morning (download deze printable )

 

Naast deze allereerste yogales die je vandaag kunt volgen maak je vandaag een speciaal cursusplaatsje (een soort altaartje) in je huis. Dit kan een klein hoekje zijn, of een plankje of dienblad ergens. Sommige vrouwen willen het graag zichtbaar in de woonkamer, andere liever in de slaapkamer. Alles is goed.

 

Dit plaatsje ga je inrichten als heerlijke verzameling voor de komende weken.

Je maakt hiervan je waardevolste plek in huis. De plek met spulletjes met een betekenis voor jou, die je een positief gevoel geven. Een gevoel dat past bij de wensen voor jezelf.

 

Denk aan kristallen, takjes uit het bos, schelpen, iets wat je van een reis hebt meegenomen, een mooie foto, enz. Een kaars is sowieso fijn, want daarmee ontsteek je het licht in je sacred space. Een notitieblok/ schrijfschrift, dit boek en een pen krijgen hier ook een plaats (tenzij je het niet uitprint en typt in plaats van schrijft bij de opdrachten). Alles wat je motiveert tot liefdevol en vol vertrouwen kijken naar jezelf.

 

De brief die je hebt geschreven krijgt hier ook een plek. Dit mag ook opgerold of in een mooie envelop. Iedere dag sta je stil bij deze plek. Elke keer als je er langs loopt neem je heel even een adempauze door even heel bewust adem te halen met je hand op je hart en maak je ruimte voor dankbaarheid.

 

Als je de opdrachten en yoga gaat doen kun je het kaarsje aansteken.

 

Maak een foto van je ‘sacred space’ en deel deze via Instagram met de hashtag #28daysofhappiness en tag @puurmamayoga en @28daysofhappiness, zo kunnen we elkaar inspireren!

Woensdag. Dag 3. Masterclass

  • Start met je Magical Morning.

  • Vandaag volg je de masterclass over leven vanuit dankbaarheid en start je met het dankbaarheidsdagboek (dit kan het notitieblok zijn uit je sacred space maar kan ook op je pc of laptop).

Image by Kelly Sikkema

Contact

I'm always looking for new and exciting opportunities. Let's connect.

123-456-7890 

bottom of page