top of page

P U U R  M A M A

E-MAIL: info@puur-mama.com

TELEFOON: 06-30372251

Over Arjanneke

Hallo!

 

Mijn naam is Arjanneke en ik  ben de eigenaar van Puur! Mama. Ik werk als holistisch zwangerschapscoach en vrouwenbegeleider. Al jarenlang doceer ik yoga en verdiep ik me in de holistische kijk op (vrouwen)gezondheid.

Wat betreft yoga ben ik begonnen met Hatha yoga, vervolgens ben ik verder ontwikkeld als beoefenaar van meer dynamische versies van yoga; Power en Ashtanga yoga.

 

In juni 2012 heb ik Puur Mama opgericht. 

Tijdens mijn zwangerschap werd ik zo geraakt door het wonder van nieuw leven dat ik hier heel graag meer mee wilde gaan doen. Ook bemerkte ik na de bevalling dat ik veel behoefte had aan contact met vrouwen die hetzelfde hadden meegemaakt. Ik was op zoek naar een nieuwe balans. Bij navraag aan vriendinnen bleek ook bij hen die wens te leven.

Om aan deze behoefte te voldoen en gezien mijn onderwijs- en coaching achtergrond was mijn beslissing snel gemaakt. Toen mijn eerste kindje anderhalf jaar oud was (in 2011) heb ik dan ook de uitgebreide yoga-docentenopleiding gevolgd en afgerond bij cursuscentrum Mudra voor zwangerschapsyoga en yoga na de bevalling te Amsterdam en ben gecertificeerd Zwangerschapsyogadocent. Onderdelen in deze opleiding waren naast zwangerschapsyoga onder andere acupressuur, moxa (o.a. gericht op baby's in stuit) en cupping, mensendiecktherapie en babymassage. 

In januari 2013 ben ik begonnen met het geven van mijn allereerste zwangerschapscursus Zwanger in Balans. Na verloop van tijd is daar de eendaagse bevalcursus bij gekomen en ben ik gestart met privéconsulten. In 2020 kwam er de online cursus bij. Begin 2022 heb ik de oefeningen, kennis en ervaring gericht op baby's in stuitligging gekoppeld tot een los stuitconsult.

Overig les- en cursusaanbod

Omdat ik mijn practice en kennis wilde verdiepen en mijn aanbod wilde verbreden heb ik begin 2015 de 200 hrs opleiding tot Power (Ashtanga) Yoga docent afgerond bij Tonnie Goes. Sindsdien geef ik ook lessen yoga aan vrouwen in het algemeen. Vrij snel daarna ben ik begonnen met het doceren van de cursus 'Your 8 weeks of power yoga'.

 

In 2016 heb een prachtige Ashtanga training gevolgd bij David Swenson.

Begin 2018 heb ik me verder verdiept in de anatomie in relatie tot yoga, en in de kunst van het begeleiden. 

Je kunt me ook vinden via www.yogatherapeut-info.nl

en op instagram onder:  @puur.zwanger.academy en @puur.mama

 

Omdat ik denk dat je nooit uitgeleerd raakt blijf ik kennis opdoen door middel van cursussen, workshops en door te lezen en contact te onderhouden met andere docenten, verloskundigen en andere professionals. Zo zorg ik ervoor dat ik je altijd kan voorzien van up-to-date informatie. 

Werken met (zwangere) vrouwen is fantastisch. Het delen van kennis en het ontwikkelen van focus en vertrouwen is een echte passie.

Alle lessen die ik geef kenmerken zich door know-how, enthousiasme, plezier en ontspanning. We lachen, we vallen, we leren, we ontdekken en ervaren met elkaar de mogelijkheden die we hebben. 

De nadruk ligt tijdens al mijn (privé)lessen, stuitconsulten, cursussen, coachingstrajecten en events op een praktische, toegankelijke benadering van yoga en gezondheid.

Ik begeleid vrouwen op verschillende niveaus. Hart, hoofd en handen, alles samen maakt het geheel.

 

Naast mijn werk geniet ik enorm van lekker (en gezond) eten. Ik hou ontzettend veel van mijn lief, mijn kinderen, familie, vrienden en vriendinnen! Ik lach vaak en graag en verdiep me in alles wat te maken heeft met gezond, puur en bewust leven in samenhang met onze natuur.

 

Ik vind het heerlijk om mijn kennis en vaardigheden met je te delen, zodat je je practice naar een hoger plan kunt tillen :). Maar maak je niet druk, yoga gaat niet om het aan kunnen raken van je tenen, maar om wat je leert op de weg ernaartoe.

 

Kortom, wat je niveau ook is, je bent meer dan welkom in mijn studio of bij een van de events waar ik lesgeef.

 

Ik hoop dan ook van harte je binnenkort te mogen ontmoeten!

Liefs,

Arjanneke

P.S. Meer weten? Lees mijn blog!

bottom of page