top of page

Zwanger
in Balans
online

Welkom bij jouw bevalcursus bomvol kennis, inspiratie en motivatie!
Doe mee met de 17 (!) online kennis- en praktijklessen en krijg alle informatie en oefeningen die je nodig hebt om te bevallen als een pro.

 

Vol vertrouwen bevallen leer je hier

Ontvang in totaal meer dan 12 uur aan lesmateriaal en krijg toegang tot maar liefst 7 prachtige e-books vol inspiratie, kennis en opdrachten .

 

Laat je masseren door je (geboorte)partner met behulp van een massage-instructievideo en leer diep ontspannen met heerlijke ontspanningspodcasts die je ook kunt gebruiken tijdens de geboorte.

Zwanger in Balans Online biedt je de mogelijkheid om de zwangerschap en de bevalling bewust en vol vertrouwen te beleven.
 
Er wordt tijdens deze cursus onder meer aandacht besteed aan oefeningen om je bewuster te worden van je lichaam, oefeningen om het contact met je kindje te vergroten, a​​​​​ctieve en passieve ontspanningsoefeningen, o​​​efeningen voor het opvangen van ontsluitingsweeën, goede perstechnieken, baringshoudingen en m​​​​​assage tijdens de zwangerschap en de bevalling. 

De lessen zijn gebaseerd op het overbrengen van kennis in combinatie met zwangerschapsyoga , ontspanningsoefeningen en ademtechnieken, onder andere uit disciplines als hypnobirthing. Ze zijn voor alle aanstaande mama's toegankelijk.


Wat zit er in deze cursus?

 

Deze online zwangerschapscursus is niet alleen heel fijn, het is ook de meest volledige in zijn soort!

​​

Want...

De cursus bestaat uit 8 online kennislessen, 9 online praktijklessen, 4 podcasts en 7 uitgebreide e-werkboeken! Een hele mond vol, toch?! Vergelijk dit maar eens met andere online cursussen, dan weet je dat er hier heel wat meer te halen valt.

 

Werkboek:

Je kunt ook kiezen voor het werkboek Zwanger in Balans. Dit is een hardcopy exemplaar met onder andere de samengevoegde e-books en aan te schaffen naast de cursus.

 

Heb je te weinig tijd om alles te kijken? Ook hier is rekening mee gehouden. Begin in dat geval met les 8, dit is alle informatie samengevat in één les. Ideaal om samen te kijken, maar ook als startpunt als je al snel gaat bevallen ;).

De kennisthema's die aan bod komen zijn:

 1. Kennismaken met de methode en uitleg

 2. Uitleg van het gehele geboorteproces

 3. De invloed van sfeer tijdens de geboorte

 4. Hoe maak je een geboorteplan + hoe vul je de geboortetas

 5. Van angst naar vertrouwen (+pijnstilling)

 6. Als het anders gaat (inleiding/keizersnede/vacuümbevalling)

 7. Na de geboorte: het Gouden Uur

 8. Partnerles

Praktijklessen: 

Deze 8 lessen bestaan uit online adem- en yogalessen. Verder is er een massage-instructievideo.

Wat leer je zoal van deze cursus?

 1. Yoga voor je zwangere lichaam en tijdens de geboorte leert je diep ontspannen maar ook omgaan met diverse zwangerschapsklachten zoals bekkenpijn en rugklachten.

 2. Ademtechnieken die je kunt gebruiken tijdens je zwangerschap en de geboorte.

 3. Je leert de ins- en outs van een geboorteplan en krijgt een format om zelf te bewerken.

 4. Ook leer je wat er allemaal mee kan tijdens de bevalling in je geboortetas.

 5. Baarhoudingen en oefeningen om je te bewegen tijdens het opvangen van weëen

 6. Verder krijg je toegang tot een superfijne online massage instructievideo waarin je partner je leert te masseren. Heel fijn voor nu, maar ook tijdens de geboorte!

 7. Er zijn 4 podcasts waarvan er 3 gebruikt kunnen worden tijdens de bevalling!

 8. Je krijgt toegang tot twee exclusieve geboortevideo's​.

 9. Bij inschrijven kun naar wens je een hardcopy werkboek bijbestellen en de Birthkit.

Ik doe mee!

Bij inschrijven geef je de instroomdatum aan.  Als je meteen wilt meedoen kies je de inschrijfdatum van de lopende maand. Hierdoor wordt je deelname tijd wel wat korter, maar het voordeel is dat je niet hoeft te wachten. Na inschrijven ontvang je de betaalinformatie en lesinstructies via e-mail.

Na betaling stroom je in jouw tijdvak in en krijg je 4 maanden toegang tot de online cursus.

Investering

Tijdelijk betaal je in plaats van € 129,- slechts € 89,- voor deze cursus. Als je deze cursus combineert met Zwanger in Balans, een privécursus of eendaagse bevalcursus betaal je slechts € 49,- 

 

Twijfel je nog?​

Lees hieronder de Q&A,

de reviews en/of stel je vragen hier. 

Q&A

Q: Ik heb geen tijd voor 12 uur lesmateriaal! Ik wil gewoon kort en krachtig de juiste tools leren!

A: Geen enkel probleem. Start met video 8. Bekijk deze samen met je geboortepartner en je hebt de meest belangrijke informatie meteen gehad. Deze kun je naar wens uitbreiden met andere video's.

Q: zitten er ook opdrachten bij?

A: Jazeker, kennis beklijft het best als je het eigen maakt door de geleerde informatie te verwerken.  Dit kun je doen door de opdrachten in de e-books te maken. Dit maakt het ook waardevol bewaar-materiaal voor later!

Q: Ik heb behoefte aan live contact, kan dat?

A: Dat kan! Deze cursus is uitstekend te combineren met de andere zwangerschapscursussen; zwanger in balans, de eendaagse bevalcursus en privébegeleiding. Je krijgt dan nog 40 euro korting ook!

Review

Vol vertrouwen, door de cursus, ging ik mijn bevalling tegemoet.

Nooit gedacht dat ik er zo'n zin in had!

Ik had alle vertrouwen in mijzelf gekregen dankzij Arjanneke.

Hierdoor ben ik rustig gebleven en heb ik mijn bevalling als prachtig ervaren!

- Sandra

bottom of page