• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

P U U R  M A M A

E-MAIL: info@puur-mama.com

TELEFOON: 06-30372251

New born mama cursus
€ 127,-

Herken je dat?

Net moeder en dan dat gevoel van WAAR IS HIER DE GEBRUIKSAANWIJZING?

Hoe fijn is het, als je met gelijkgestemde mama's samen kunt komen voor een flinke dosis herkenning, lol en je daarnaast ook nog eens allerlei slimme tips en bakken vol inspiratie meekrijgt?

New born mama bestaat uit 4 moedercirkels (samenkomsten) en gaat over fysiek en mentaal herstel van jezelf en het ondersteunen van de ontwikkeling van je baby volgens de principes van natuurlijk ouderschap*.

Naast heerlijk samenzijn met gelijkgestemden krijg je dus ook een rugtas vol tips en trucs mee die je helpen als nieuwe mama!

Iedere moedercirkel bestaat uit een sharing circle waarin je kunt delen wat je wilt delen rondom jouw moederschap,  daarnaast is er een informatief gedeelte (denk aan babydragen, hoe zorg je voor me-time, zero waste oplossingen, voeding enz) en doen we iedere week yoga en babymassage, zingen liedjes en sluiten af met een eindontspanning.

De oefeningen zijn geschikt voor mama's vanaf 6 weken na de geboorte,. Als je een keizersnede hebt gehad wacht dan 10 weken in verband met de hersteloefeningen. Als je bekkenpijn hebt of pijn bij het schaambeen, neem dan eerst even contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

De baby’s (vanaf 6 weken tot kruip-leeftijd) kunnen tijdens de lessen kijken, slapen of gezellig meedoen terwijl jij dichtbij bent.

 

Je doet onder andere oefeningen die de ontspanning bij je kindje bevorderen, helpen tegen buikkrampjes en de motorische ontwikkeling ondersteunen. We zingen beweegliedjes met de kleintjes.  Verder zijn er dus ook yoga en adem oefeningen om jouw herstel en vitaliteit te bevorderen.

- We komen samen in een veilige cirkel
- Er zal tijd zijn voor reflectie
- We hebben aandacht onze start als nieuwe moeder
- Er is ruimte om te delen en te verbinden in gesprek

- We gaan naar huis met oefeningen voor onszelf en onze kindjes die we kunnen integreren in ons dagelijks leven. 

 

De cursus bestaat uit 4 heerlijke samenkomsten van ongeveer 1,5 uur en worden in een ontspannen sfeer gegeven zodat er altijd ruimte is om je kindje te voeden, troosten en verzorgen. De groep bestaat uit maximaal 8 mama's en baby's.

Cursusdata 2022:

augustus / september

29 augustus, 5, 12, 19 september

Locatie:

bij mooi weer in het Willem Dreespark in Sliedrecht, bij regen in de kerk met de beelden, Peulenstraat 167 in Hardinxveld - Giessendam

*Natuurlijk Ouderschap heeft als basis het belang van een goede hechting tussen ouder en kind. Door het leren kennen van de behoeften van je kind, terwijl het kind ook zichzelf leert kennen, komt een veilige hechting tot stand. De behoeften van je kind zijn erg belangrijk binnen het natuurlijk ouderschap en het kind moet erop kunnen vertrouwen dat zijn of haar ouders helpen om de behoeften te vervullen. Als je baby honger heeft en jij reageert daarop door de behoefte te vervullen, dan bouwt je kind vertrouwen op naar de jouw en ook vertrouwen in zijn of haar eigen lichaam.  Baby's worden alleen niet geboren met een gebruiksaanwijzing. Daarom is het vaak echt een zoektocht om direct vanaf de geboorte aan je kindje te kunnen zien, horen of voelen wat het op dat moment nodig heeft. Jullie moeten elkaar nog helemaal leren kennen buiten de buik. Door veel bij elkaar te zijn zorg je daarvoor. Je leert de signalen van je kindje interpreteren en ontdekn wat jij en je kindje de fijnste manier vinden om daarop in te spelen.  Door je kindje te respecteren en te ondersteunen in zijn of haar behoeften help je hem of haar ermee in contact te blijven. En dat is een prachtige basis om op te groeien en ontwikkelen.

mama en ik
mama en ik
press to zoom
grateful
grateful
press to zoom
voetjes
voetjes
press to zoom
Pier in de mist
Pier in de mist

Beschrijf uw afbeelding.

press to zoom
Goal-Postnatal-Yoga
Goal-Postnatal-Yoga
press to zoom
babymassagecute
babymassagecute
press to zoom

"Deze cursus was even echt tijd voor mezelf en mijn kindje na de bevalling en alle hectiek thuis.

Er is een goede balans tussen werken aan je eigen lichaam en oefeningen met je kindje.

De liedjes zijn erg leuk en er is ook tijd/ruimte voor tips."

Melissa