top of page

P U U R  M A M A

E-MAIL: info@puur-mama.com

TELEFOON: 06-30372251

Over Ilse

Hallo!
 

Mijn naam is Ilse, ik ben vrouw van Laurence, mama van Jule en kleuterjuf op een school in Papendrecht. Sinds 2019 mag ik deel uitmaken van team Puur Mama. Iets waar ik super trots op ben, want daardoor mag ik wekelijks mijn liefde voor yoga delen met een groep lieve vrouwen! 

 

Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat ik voor het eerst met yoga in aanraking kwam. Ik heb jaren geturnd en moest stoppen vanwege meerdere chronische blessures. Nadat ik stopte, kreeg ik nog meer pijnklachten. Uiteindelijk kwam daar de diagnose fibromyalgie uit.

 

Van de reumatoloog kreeg ik de tip om met yoga te beginnen, omdat ik zo op een zachte manier toch mijn lichaam kon trainen. Ik begon met hatha yoga, maar ging er al snel ook poweryoga bij volgen. Ik had door mijn sportachtergrond erg behoefte aan een wat dynamischere manier van bewegen.

 

In poweryoga vond ik precies de goede balans tussen zacht zijn voor mijn lijf en toch actief bezig zijn.

 

Na een tijdje kwam ik in aanraking met vinyasa flow yoga. Ik was meteen verliefd, wat een heerlijke vorm van bewegen. Krachtig, maar toch sierlijk, soms haast als een dans. Daarbij gaven de lessen me meer dan alleen ‘sporten’. Door mijn fibromyalgie was ik vaak flink gefrustreerd over de beperkingen van mijn lichaam.

 

Waar ik vroeger alles kon doen wat ik wilde, was het maken van een stevige wandeling nu soms al te veel gevraagd. Door yoga leerde ik beter naar mijn lichaam te luisteren, maar ook accepteren dat het soms even minder lekker gaat.

 

Toen ik gevraagd werd om zelf les te gaan geven, was ik meteen enthousiast. Ik heb eerst een uitgebreid voortraject gevolgd bij mijn vinyasa docent. Daarna heb ik de opleiding tot poweryoga-docent afgerond.

 

Ik wil met lesgeven heel graag overbrengen wat ik heb geleerd, dankbaarheid voor je lichaam en alles wat je er mee kan. Maar ook acceptatie als dingen soms niet lukken. Als je lichaam stop zegt en je daarmee eigenlijk om hulp vraagt. Vraagt om te luisteren, om zacht te zijn.

 

En het mooie is, dat je daarna dan weer verder mag gaan. Misschien juist omdat je je lichaam de kans hebt gegeven om bij te komen. Maar misschien ook wel, omdat je met een nieuwe mindset naar jezelf hebt leren kijken. Daar ligt voor mij de kracht van yoga, en ik ben er trots op dat ik dat met anderen mag delen!

bottom of page