top of page

stuitconsult

Ligt je kindje in stuit en ben je 33 weken of langer zwanger?

Dan zijn er verschillende technieken en houdingen die hem of haar uitnodigen om alsnog de ideale positie voor de geboorte in te nemen. Je leert ze tijdens een ontspannen stuitconsult en krijgt een fijne praktische handleiding om zelf verder te gaan met de oefeningen en moxa.

Pregnant Woman in Brown

over moxa, rebozo, houdingen en diep ontspannen

Dit gaan we doen tijdens het stuitconsult

  • Uitleg: We bespreken wat jij en je kindje  nodig hebben en ik vertel je wat we gaan doen en waarom dit de baby kan helpen van stuitligging naar hoofdligging te draaien.

  • Met een zachte rebozomassage (met een doek) maak ik je buik en bekken ontspannen om meer ruimte voor je baby te maken.

  • Moxa. Bij deze behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunst verwarm je een specifiek acupunctuurpunt met een moxastick. Dit verbetert de doorbloeding van de baarmoederspier en kan de baby stimuleren te gaan bewegen. Uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum blijkt dat moxa-therapie de kans dat een baby die in stuit ligt draait verdubbelt, als je op tijd begint.  Moxa is een heel veilige methode, maar mag niet toegepast worden bij diabetes en hoge bloeddruk. Overleg ook altijd even met je verloskundige of gynaecoloog als je een stuitconsult overweegt.

  • Specifieke houdingen zorgen voor gelijkmatige rekking van de spieren en banden in het bekkengebied en nodigen je baby uit om de ideale positie in te nemen.

  • Als er tijd en ruimte voor is sluiten we af met een diepe eindontspanning.

Het stuitconsult wordt aan huis gegeven, duurt anderhalf uur en is naast heel zinvol ook fijne ontspanning en aandacht voor jou en je baby. Als we alle technieken en houdingen samen hebben gedaan, krijg je per e-mail een handleiding en ontvang je de gebruikte en een extra moxastick om zelf te toe te passen..

Het tarief voor dit consult is € 97,-,  De reiskosten zijn 29 cent per kilometer. 

bottom of page